Извиняваме се. Като извършите възстановяване, можете да възстановите всичко без допълнителни разходи.
Отворете „Премиум" в настройките и докоснете „Възстанови (вече закупено)" (ако се покаже екранът Премиум, докоснете „Възстановяване на абонамент"). Ако използвате същия профил в Google, с който сте направили покупката, вашите предимства ще бъдат възстановени. Това се отнася не само за еднократната покупка, но и за месечните и годишните планове в рамките на техния срок на валидност, които могат да бъдат възстановени със същия профил в Google.
В редки случаи може да не работи. В такъв случай опитайте отново или се свържете с нас чрез бутона „Свържете се с нас" горе вдясно.