Kami memohon maaf. Dengan melakukan pemulihan, anda boleh memulihkan semuanya tanpa kos tambahan.
Buka "Premium" dalam tetapan dan ketik "Pulih (sudah dibeli)" (jika skrin Premium dipaparkan, ketik "Pulihkan Langganan"). Selagi anda telah membeli dengan Akaun Google yang sama, manfaat anda akan dipulihkan. Ini terpakai bukan sahaja untuk pembelian seumur hidup, tetapi juga untuk pelan bulanan dan tahunan dalam tempoh sah lakunya, yang boleh dipulihkan dengan Akaun Google yang sama.
Dalam kes yang jarang berlaku, ia mungkin tidak berfungsi. Dalam kes ini, cuba lagi atau hubungi kami melalui butang "Hubungi kami" di kanan atas.