Vi ber om ursäkt. Genom att utföra återställningen kan du återställa allt utan extra kostnad.
Öppna "Premium" i inställningarna och tryck på "Återställ (redan köpt)" (om Premium-skärmen visas, tryck på "Återställ prenumeration"). Så länge du har köpt med samma Google-konto återställs dina förmåner. Detta gäller inte bara Livstid, utan även månads- och årsplaner inom deras giltighetsperiod, som kan återställas med samma Google-konto.
I sällsynta fall kanske det inte fungerar. I så fall, försök igen eller kontakta oss via knappen "Kontakta oss" längst upp till höger.